Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum. Sofisticur ali quenean.

INSTAGRAM

Pasta 3w1 do mycia twarzy

59.00  Brutto

Pasta myjąca do twarzy 3w1


Idealnie oczyszcza, peelinguje oraz nawilża

Pojemność 120 ml, szklany słoik.

 

Na stanie

Opis

Nasze kosmetyki wytwarzane są tradycyjnymi metodami. Posiadają krótkie, proste składy oparte na naturalnych składnikach. Wytwarzamy małe ilości produktów w jeden serii dzięki czemu dostarczamy stale świeże produkty.

Wszystkie kosmetyki posiadają badania dermatologiczne i nie są testowane na zwierzętach.


Pasta myjąca 3 w 1

OCZYSZCZA, PEELINGUJE, NIESAMOWICIE NAWILŻA

Rewelacyjny produkt myjący oraz przygotowujący skórę do dalszych zabiegów takich jak oczyszczanie, zabiegi z użyciem kwasów czy demakijaż przed masażem twarzy. Dzięki paście 3w1 już na etapie demakijażu Twoja klientka poczuje się wyjątkowo ponieważ jest to produkt, który wymaga delikatnego masażu.

Substancje aktywne:

Biała glinka

Glinka biała inaczej zwana porcelanowa jest najjaśniejszą glinką, to bogata jest w największą ilość mikroelementów i soli mineralnych takich jak: krzemian glinu, aluminium, żelazo, potas, magnez, tytan, sód, wapń i glin. Jej właściwości ściągające, odżywiające i regenerujące sprawiają, że najlepiej sprawdza się w pielęgnacji cery suchej, delikatnej, wrażliwej lub zmęczonej ze zmarszczkami. Działa również łagodząco i zabliźniająco, dzięki czemu poprawia się koloryt skóry. Biała glinka jest tak łagodna, że stosuje się ją nawet w pudrach dla niemowlaków.

Mączka z Tapioki

Tapioka to kasza wyrabiana z egzotycznej rośliny o nazwie maniok. W naszych maseczkach wykorzystywana jest jako naturalny zagęstnik jednak tapioka ma silne właściwości odżywcze, które także oddziałują na naszą skórę. Nie zawiera glutenu i jest hipoalergiczna.

Olej migdałowy

Olejek migdałowy znany jest ze swoich dobroczynnych właściwości. Olejek z migdałów poprawia cyrkulację krwi, działa przeciwstarzeniowo oraz nawilżająco. Za działanie olejku odpowiadają zawarte w nim sole mineralne, proteiny, magnez oraz witaminy z grupy A, E, D, B.

Masło Shea

Masło shea to jeden z najwydajniejszych kosmetyków naturalnych jakim obdarzyła nas Matka Ziemia. Ten pozyskiwany z nasion owoców świętego drzewa specyfik odżywia naszą skórę, pielęgnuje ją i leczy. Szerokie zastosowanie masła shea, nazywanego także masłem karité znane jest w Afryce już od wieków. Jego podstawowym działaniem jest silne nawilżenie.

Mimo swoich mocno nawilżających właściwości, masło shea w zależności od formuły danego kosmetyku świetnie sprawdza się w pielęgnacji każdego typu cery. Znajdziemy je i w kosmetykach do skóry tłustej, i do przesuszonej lub wrażliwej, a w każdym z tych przypadków będzie ono skutecznie działało antybakteryjnie, wzmacniająco i kojąco. Dzięki zawartości licznych przeciwutleniaczy i substancji spowalniających starzenie, masło shea wykorzystuje się również w kosmetykach do pielęgnacji cery dojrzałej, gdzie docenia się przede wszystkim wysoką zawartość witamin E, A i F, a także katechin i fitosteroli.

Konsystencja czystego masła shea jest naprawdę gęsta i tłusta, przez co intuicyjnie nie łączymy masła karité z pielęgnacją skóry trądzikowej. Jego konsystencja natychmiast budzi bowiem skojarzenia przede wszystkim z nawilżaniem skóry suchej i odwodnionej. Mało osób wie więc, że masło shea może przysłużyć się także jako preparat leczniczy właśnie dla cery tłustej i mającej problemy z trądzikiem!

Ten niezwykle wszechstronny kosmetyk organiczny nie tylko nawilża skórę, lecz ma także działanie antybakteryjne i przeciwzapalne. Dlatego też skutecznie koi i odświeża skórę twarzy, a dzięki zawartej w nierafinowanym maśle shea aktywnie działającej witaminie A na twarzy szybko goją się wszelkie strupki i zaczerwienienia. Masło shea ponadto nie zatyka porów i nie powoduje powstawania zaskórników.

Dlaczego kwas hialuronowy jest tak potrzebny naszej skórze?  Ma zdolność wiązania wody w skórze. Dlatego jego dodatek korzystnie wpływa na poziom nawilżenia, poprawę elastyczności skóry a co za tym idzie także redukcję zmarszczek. utrzymuje prawidłowy poziom nawilżenia skóry, poprawia jej koloryt i strukturę.

Naturalne granulki z oleju Jojoba

Naturalny granulat z oleju jojba, który podczas masażu skóry rozpuszcza się pozostawiając warstwę olejku jojoba na skórze. Olej jojoba to olej pozyskiwany jest w procesie tłoczenia na zimno nasion krzewu Jojoba. Doskonale sprawdza się w codziennej pielęgnacji skóry dojrzałej, w przypadku której opóźnia procesy rogowacenia oraz starzenia skóry oraz tłustej i trądzikowej na które wywiera działanie przeciwzapalne, łagodzące i zmniejszające wydzielanie sebum. Olej Jojoba bogaty jest w nasycone i nienasycone alkohole, kwasy tłuszczowe, witaminę A, E, F, skwalen oraz fitosterole. Olej Jojoba jest preparatem wyjątkowym, ponieważ wykazuje 100% biozgodność ze skórą.

Wosk pszczeli

Wosk pszczeli chętnie wykorzystuje się w kosmetyce, ponieważ ma antybiotyczne działanie, jest bogaty w karetonidy i nienasycone kwasy tłuszczowe. Działa bakteriobójczo, wygładzająco oraz nawilżająco. Dzięki silnie odżywczym substancjom, natłuszcza skórę i chroni ją przed wysuszeniem. Produkty wzbogacone o wosk pszczeli pomagają również goić się ranom, które są temu oporne.

Pumeks drobinki ścierające do skóry twarzy

Pumeks kosmetyczny jest niezastąpionym produktem w pielęgnacji twarzy i ciała. Doskonale złuszcza zrogowaciały naskórek, usuwa nadmiar sebum i zanieczyszczenia. Peeling przy użyciu pumeksu doskonale masuje skórę, sprawiając, że jest ono zrelaksowana, oczyszczona. Skóra jest gotowa do przyjęcia odżywczych substancji zawartych w olejkach i kremach stosowanych po oczyszczeniu skóry twarzy. Pumeksy ze względu na swoją grubość dzielą się na takie które dedykowane są do twarzy, cery wrażliwej, są to pumeksy w formie proszków o grubości 88 mikronów bardzo miałkie, które łagodnie oczyszczają pory, usuwają nadmiar sebum.

Jak stosować?

Nałożyć na zwilżoną skórę twarzy, masować kolistymi ruchami przez kilka minut. Zmyć dokładnie produkt.


Wszystkie oferowane przez nas produkty zostały przebadane dermatologicznie oraz wpisane do rejestru oficjalnej bazy produktów kosmetycznych CPNP

Pojemność 120 ml, szklany słoik.

Ważność 12 miesięcy od otwarcia produktu.

Dodatkowe informacje

Skład

Aqua, Kaolin, Tapioca Starch, Pumice, Cetearyl Alcohol, Hydroxyethylcellulose, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Cocamidopropyl Betaine, Glycerin, Cera Alba, Hydrogenated Jojoba Oil, Isopropyl Myristate, Ceteareth-25, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin.